Ida Lindström & Marjo Tiirikka, Kohtalona Suomenlinna

20,00 

Varasto loppu

Osasto:

Kuvaus

Linnoitussaaren historian salatut elämät

Suomenlinna kätkee sisälleen vuosisatoja sotahistoriaa ja valtataistelua, mutta myös ihmiselämän koko kirjon hienostelusta hekumaan ja kurista kurjuuteen. Ääneen pääsevät niin Suomenlinnan rakennuttajan avioton tytär kuin Suomen pahin sarjamurhaaja, ja mukana on myös punavankien vartijana toiminut nuorukainen, sittemmin Suomen pitkäaikaisin presidentti Urho Kekkonen. Historian kulkua 1750-luvulta 1900-luvulle katsotaan arjen tasolta, esimerkiksi kauppiaan, kahlevangin ja imettäjän näkökulmasta. Kirjaan on koottu myös asukkaiden outoja kohtaamisia linnoitussaaren vanhojen haamujen kanssa – ehkä Krimin sodassa silpoutunut venäläinen sotilas ei vieläkään ymmärrä kuolleensa…

Kohtalona Suomenlinna on viihdyttävä ja valaiseva historiateos ja oikeastaan jokaisen saarella kävijän käyttöön soveltuva opaskirja, joka avaa uusia näkökulmia Susisaaren, Iso-Mustasaaren, Länsi- Mustasaaren ja Pikku-Mustasaaren jännittävään menneisyyteen.

Marjo Tiirikka (VTM) on viestintäalan ammattilainen, joka pääsi kirjan myötä sukeltamaan historian syövereihin ja kiehtovien ihmiskohtaloiden maailmaan.

Ida Lindström on taidealan moniosaaja, joka on opiskellut Roomassa konservointia ja maalaustaidetta. Idean kirjasta hän sai muutettuaan saarelle 20 vuotta sitten.