Helsinkiläisiä rakennuksia, Mäkinen Anne

32,00 

Osasto:

Kuvaus

Rakennuksia helsinkiläisille – Gunnar Taucher kaupungin arkkitehtina 1924–1941 on kunnianosoitus pääkaupunkimme maisemiin merkittävästi vaikuttaneelle arkkitehdille.

Kirja esittelee helsinkiläisiä rakennuksia, jotka Gunnar Taucher suunnitteli lähes 20 vuotta kestäneen toimikautensa aikana. Taucherin kädenjälki on yhä näkyvissä lukuisissa kaupunkilaisille tutuissa rakennuksissa. Hänen suunnittelemiaan ovat mm. Työväenopisto, Aleksis Kiven koulu ja Linnanmäen pyöreä vesisäiliö.

Helsinki modernisoitui ja kaupunkia rakennettiin vilkkaasti 1900-luvun alkupuolella. Kirjassa tutustutaan Taucherin työn kautta rakentamisen tendensseihin tuona aikana; siihen, miten ensin keskityttiin asuintalojen rakentamiseen, sitten kouluihin ja muihin kunnallisiin rakennuksiin ja lopuksi vapaa-ajan ja urheilun rakennuksiin. Ilmeeltään uudet rakennukset edustivat klassisismia tai funktionalismia.

Kirja on mielenkiintoista luettavaa helsinkiläisille ja muille Helsingin historiasta kiinnostuneille. Se nostaa hienosti esille arkkitehdin kädenjälkeä tuttujen, vuosikymmeniä paikallaan seisoneiden rakennusten taustalla.

Kirjan on kirjoittanut Anne Mäkinen. Kustantaja on Helsingin Kaupunginmuseo.